Menu

U kunt kiezen voor ons 3-gangen keuzemenu of bestellen van de à la carte kaart . Het 3-gangen keuzemenu kunt u uitbreiden naar een 4-,5- of 6-gangen verrassingsmenu.

———————————————————

Iedere maand stelt Chef Bart Buitenhuis een nieuw keuzemenu samen.

Ieder seizoen wisselt onze chef ook de à la carte kaart. zodat wij lokale seizoenproducten in onze gerechten kunnen gebruiken.

Allergenen, diëten en restricties vernemen wij graag bij uw reservering, zodat wij het menu hierop kunnen aanpassen.

Keuzemenu

Het keuzemenu is weer opnieuw samengesteld vanaf 3 mei 2023. Het à la carte menu en dessertmenu zijn opnieuw samengesteld per 29 maart. 

Voorgerechten keuzemenu

Tartaar van rode biet, aubergine, kidneybonen, crème balsamico, zoetzure schorseneren en chips zoete aardappel

Wijnsuggestie: Domaine des Garrigues blanc, Rhônevallei Frankrijk

of

Huisgemaakte runderpastrami, augurk, haricots verts, gel gepofte ui, crème kerrie en geroosterde bloemkool

 Wijnsuggestie: Finca La Estacada Secua Viognier Sauvignon, Castilië Spanje

Hoofdgerechten keuzemenu

Schelvis met Hollandse asperge, radijs, couscous gepofte paprika, paarse wortel en hollandaisesaus

Wijnsuggestie: Boxheimerhof riesling, Weissburgunder Chardonnay, Duitsland

of

Kalfsstaartstuk met Hollandse asperge, krokante polenta, snijbiet, snijboon en jus met dragon

Wijnsuggestie: Candido Susumaniello, Puglia Italië

Desserts keuzemenu

Parfait witte chocolade met gemarineerde aardbei, krokant van aardbei, gel yuzu, crumble van haver en schuim basilicum

 Wijnsuggestie: Lauriga Hors d’Age Rivesaltes Ambré, Languedoc Frankrijk

of

4 soorten Hollandse kaas met bijpassende garnituren

Wijnsuggestie: Linge Rood Cuvée Barrique, Nederland

Menu prijzen

3-gangen keuzemenu 39
3-gangen verrassingsmenu 39
4-gangen verrassingsmenu 47,5
5-gangen verrassingsmenu 56
6-gangen verrassingsmenu 62,5

Bijgerechten

Friet met truffelmayonaise 5

Wijnarrangement

Wijnarrangement per glas 7,5
Halve glazen wijnarrangement per glas 4
Alcoholvrij cocktailarrangement per glas 6
Luxe wijnarrangement per glas 15

Menukaart

Voorgerechten à la carte

Paarse wortel, gelei van vegetarische jus, gepocheerde kwartelei, gruyere krokant, gel komkommer en krokante sjalot

15

Gerookte rundermuis, gebakken paddenstoelen, gel balsamico, crème truffel, gefrituurde prei en mosterdsla

16

Blini’s met gerookte zalm, kaviaar vadouvan, gelei creme fraise, cress koolrabi en een krokantje van zalmhuid

17

Tussengerechten

à la carte

Gepocheerd ei met truffelrisotto, schuim parmezaan, wortel, gestoofde en gefrituurde prei

15

Gebakken kwartel, heldere gevogelte bouillon,  gepofte paprika, groene asperge en shiitake

17

Ravioli gevuld met gamba, saus wakame, mini paksoi en wortel

17

 Hoofdgerechten à la carte

Doorzichtige loempia van taugé, spinazie, paddenstoelen, zwarte rijst en saus kimchi

28

Geitenlam, riso met hazelnoot, gekarameliseerde witlof,  spitskool en jus tijm

32

Gebakken roodbaars, asperge, gepofte paprika, tomaat en couscous met saus saffraan

32

Gebakken ossenhaas, krokante polenta, snijbiet, gele biet, pastinaak en jus gepofte ui

35
Supplement eendenlever 6

Bijgerechten

Friet met truffelmayo 5

Desserts

Bavaroise van mango en limoen, gel lychee, gekonfijte en chips ananas, poeder van citroen, roomijs van tropisch fruit

12,5

Witte chocolade krokant met parfait framboos, gedroogde framboos, gemarineerde sinaasappel, gel en meringue van sinaasappel

12,5

Mousse van chocolade met honing bavaroise, honingkletskop, gehakte hazelnoot honingroomijs en gel peer

12,5

Verrassingsdessert met 3 soorten ijs van IJshoeve Ruitenbeek

12,5
5 Hollandse kazen met garnituur 16,5

Port van Butler Nephew & Co

Finest Reserve 7,5
10 Year old White  8
10 Year old Red  8
20 Year old Prestige  13
40 Year old  19
2017 Vintage  10
Crusted  12

Grappa

Mazetti Chardonnay 6
Mazetti Dolcetto 6
Mazetti Arneis 6
Mazetti Barbareco Aged 7
Mazetti Muscato 7
Mazetti Barolo Nebbiolo 6
Mazetti Ruche 7

Eau de vie

Theo Preiss Mirabelle 8
Theo Preiss Fraise 9
Theo Preiss Marc de Gewurztraminer 8
Theo Preiss Poire Williams 8
Theo Preiss Kirsch 9

Jenever/Corenwijn

Jenever 6
Jenever Barrel Aged 6
Corenwijn 6
Corenwijn 10 jaar oud 9
Jenever 21 6
Oude Jenever 6
Corenwijn 6 jaar oud 7

 Whiskey

Caol ila moch islay malt 12
Oban 14y west Highland 13
Lagavulin 16y islay 15
Hibiki Japanse Harmony 15
Balvanie Double wood highland 12y 11
Talisker isle of skye 11
Writer’s tears red head 11

Rum

Ghost in a Bottle Aged rum 10
By the dutch batavia arrack rum 10

Cognac/Armagnac

Montifaud VSOP Cognac 9
Bas-Armagnac V.S. Classique 7
Bas-Armagnac X.O. 10
Montifaud XO Cognac 14
Bas-Armagnac V.S.O.P. 7

Likeuren

Lazzaroni Limoncino 5
Lazzaroni Sambuca 5
Licor 43 5
Baileys 6
Tia Maria 6
Safari 5
Lazzaroni Amaretto 5
Grand Marnier 7
Cointreau 7
DOM Bénédictine 7
Drambui 7
Malibu 5

Calvados

Lauriston VSOP Calvados 9

Lunchdeal van de week

Wrap gerookte rundermuis en ingelegde rode ui + Smoothie ananas-quave-lychee + Broodje pompoen-hummus en granaatappel  + Couscous salade met gepofte paprika en feta

12,5

Gebak

Huisgemaakte appeltaart 5,5
Huisgemaakte brownie 5,75
Huisgemaakte cheesecake 5,5

Broodjes

Broodje zalm

Advocado | tomaat | komkommer

12,5

Broodje boeren kaas van de Kopermolen

Tomaat | salad pea | pecannoot

10

Broodje carpaccio

Grada padano | truffelcrème | sjalotten

11,5

Uitsmijter

3 eieren met keuze uit ham-spek-kaas

11,5

Salades

(geserveerd met brood en boter)

Salade tonijn

Groene appel | bonen | zilverui

16

Caesarsalade a la BuitenHuis

Bacon | Kippendij | Ei

16

Vega salade a la BuitenHuis

Ei | paprika | ui

16

Salade gerookte eend

Tomaat | sjalotten | wortel

16

BuitenHuis burger van Ruitenbeek

Rode ui | cornichons | truffelcrème | friet

BuitenHuis Beyond Meat burger

Rode ui | cornichons | truffelcrème | friet

BuitenHuis geiten burger de Nieuwe Riet

Rode ui | cornichons | truffelcrème | friet

17,5

2 gangen lunch menu

Keuze uit voor/hoofd of hoofd/dessert

25
Soep van het seizoen 9
Lunch special 22,5
2-gangen verrassings lunchmenu 28,5
3-gangen verrassings lunchmenu 33

Borrel

Bitterballen 8 stuks

Met fijne mosterd

11

Springrolls 8 stuks

Vegetarisch met curry crème

12
Brood met boter en lavazout 5

BuitenHuis plateau

Goed gevuld plateau om lekker te borrelen.

22

Kip krokant 8 stuks

Met gerookte paprika crème

11

Kaasplateau

5 kazen met garnituur en kletzenbrood

14
Knoflook olijven 5

Openingstijden

Woensdag 11:00 - 22:00 uur

Donderdag 11:00 - 22:00 uur

Vrijdag 11:00 - 24:00 uur

Zaterdag 11:00 - 24:00 uur

Zondag 11:00 - 22:00 uur

Keuken geopend tot 21:30 uur

Maandag - gesloten

Dinsdagavond - exclusief gereserveerd

Ons terras is volledig rookvrij

Ons restaurant is rolstoelvriendelijk

Contact

Vragen? Speciale wensen? Neem gerust contact met ons op.