Menu

U kunt kiezen voor ons 3-gangen keuzemenu of bestellen van de à la carte kaart . Het 3-gangen keuzemenu kunt u uitbreiden naar een 4-,5- of 6-gangen verrassingsmenu.

———————————————————

Iedere maand stelt Chef Bart Buitenhuis een nieuw keuzemenu samen.

Ieder seizoen wisselt onze chef ook de à la carte kaart. zodat wij lokale seizoenproducten in onze gerechten kunnen gebruiken.

Allergenen, diëten en restricties vernemen wij graag bij uw reservering, zodat wij het menu hierop kunnen aanpassen.

Keuzemenu

Het keuzemenu is weer opnieuw samengesteld vanaf 1 december

Voorgerechten

Gerookte en gebraden rundermuis, gebakken paddenstoelen, crème gepofte ui, gel balsamico, mizuna en gefrituurde prei

Wijnsuggestie: Agostino Pavia & Figli, Piemonte Italië

of

Gerookte albacore tonijn, crème baharat, rode kool cress, paarse radijs, frisée en parels van mango

Wijnsuggestie: Altanza Sauvignon Blanc, Rioja Spanje

Hoofdgerechten

Gebakken schelvis, knolselderij, gele biet, paarse wortel, mousseline met tijm en saus pernod

Wijnsuggestie: Pazo Casanova Treixadura, Galicië Spanje

of

Gebakken hertenbout, gerookte aardpeer, koolraap, snijboon, truffelaardappel en jus cèpes

Wijnsuggestie: Basson Cabernet Franc, Darling Zuid-Afrika

Desserts

Worteltaart, sorbet wortel, meringue, tuille, witte chocolade en lemon curd

 Wijnsuggestie: Butussi Verduzzo Friulano, Friuli Italië

of

4 soorten Hollandse kaas met bijpassende garnituren

Wijnsuggestie: Linge Rood Cuvée Barrique, Nederland

Menu prijzen

3-gangen keuzemenu 39
3-gangen verrassingsmenu 39
4-gangen verrassingsmenu 47,5
5-gangen verrassingsmenu 56
6-gangen verrassingsmenu 62,5

Bijgerechten

Friet met truffelmayonaise 5

Wijnarrangement

Wijnarrangement per glas 7,5
Halve glazen wijnarrangement per glas 4
Alcoholvrij cocktailarrangement per glas 6
Luxe wijnarrangement per glas 15

Menukaart

Voorgerechten

Panna cotta knolselderij, gefrituurde knolselderij, ingelegde bundelzwam, hazelnoot en crème truffel

15

Gerookte heilbot, gedroogde cherrytomaat, paprika krullen, radijs en crème zwarte knoflook

17

Tataki van rund, ijs van soja en sake, sojabonen, noriten, kaviaar van gember en zoetzure wortel spaghetti

16

Tussengerechten

Pancake van zoete aardappel, chutney pompoen, crème blauwader kaas, chips zoete aardappel, bundelzwam en tahooncress

15

Bisque van rivierkreeft, crouton, rouille en gestoofde venkel

16

Op karkas gebakken kwartel met gekonfijte poten, bulger met za’atar en geroosterde schorseneren

17

 Hoofdgerechten

Biet wellington, crème pastinaak, zoete aardappel, mini venkel en vegajus

28

Gebakken kabeljauw, bietenrisotto, gele biet, flower sprouts en saus wortel

30

Gebakken hertenrug met crème aardpeer, gebakken pastinaak en kastanje, truffelmousseline en jus jeneverbes

33

Ossenhaas gepofte krieltjes, gegrilde pompoen, bimi, gekonfijte knolselderij en saus rode wijn

35
Supplement eendenlever 6

Bijgerechten

Friet met truffelmayo 5

Desserts

Gepocheerde peer, meringue anijs, sinaasappel-steranijs sorbet, gel specerijen en chips sinaasappel

12,5

Notentaart met gezouten karamel, mandarijnmascarpone, gedroogde en gesuikerde mandarijn

12,5

Parfait vijgen, mousse pure chocolade, kletskop, crumble witte chocolade en portstroop

12,5

Verrassingsdessert met 3 soorten ijs van IJshoeve Ruitenbeek

12,5
5 Hollandse kazen met garnituur 16,5

Port van Butler Nephew & Co

Finest Reserve 7,5
10 Year old White  8
10 Year old Red  8
20 Year old Prestige  13
40 Year old  19
2017 Vintage  10
Crusted  12

Grappa

Mazetti Chardonnay 6
Mazetti Dolcetto 6
Mazetti Arneis 6
Mazetti Barbareco Aged 7
Mazetti Muscato 7
Mazetti Barolo Nebbiolo 6
Mazetti Ruche 7

Eau de vie

Theo Preiss Mirabelle 8
Theo Preiss Fraise 9
Theo Preiss Marc de Gewurztraminer 8
Theo Preiss Poire Williams 8
Theo Preiss Kirsch 9

Jenever/Corenwijn

Jenever 6
Jenever Barrel Aged 6
Corenwijn 6
Corenwijn 10 jaar oud 9
Jenever 21 6
Oude Jenever 6
Corenwijn 6 jaar oud 7

 Whiskey

Caol ila moch islay malt 12
Oban 14y west Highland 13
Lagavulin 16y islay 15
Hibiki Japanse Harmony 15
Balvanie Double wood highland 12y 11
Talisker isle of skye 11
Writer’s tears red head 11

Rum

Ghost in a Bottle Aged rum 10
By the dutch batavia arrack rum 10

Cognac/Armagnac

Montifaud VSOP Cognac 9
Bas-Armagnac V.S. Classique 7
Bas-Armagnac X.O. 10
Montifaud XO Cognac 14
Bas-Armagnac V.S.O.P. 7

Likeuren

Lazzaroni Limoncino 5
Lazzaroni Sambuca 5
Licor 43 5
Baileys 6
Tia Maria 6
Safari 5
Lazzaroni Amaretto 5
Grand Marnier 7
Cointreau 7
DOM Bénédictine 7
Drambui 7
Malibu 5

Calvados

Lauriston VSOP Calvados 9

Lunchdeal van de week

Wrap gerookte zalm en ingelegde rode ui +

Broodje bietenhummus en augurk + 
Kruidige aardappelsalade + Smoothie mango-banaan-sinaasappel

12,5

Gebak

Huisgemaakte appeltaart 5,5
Huisgemaakte brownie 5,75
Huisgemaakte cheesecake 5,5

Broodjes

Broodje zalm

Advocado | tomaat | komkommer

12,5

Broodje boeren kaas van de Kopermolen

Tomaat | salad pea | pecannoot

10

Broodje carpaccio

Grada padano | truffelcrème | sjalotten

11,5

Uitsmijter

3 eieren met keuze uit ham-spek-kaas

11,5

Salades

(geserveerd met brood en boter)

Salade tonijn

Groene appel | bonen | zilverui

16

Caesarsalade a la BuitenHuis

Bacon | Kippendij | Ei

16

Vega salade a la BuitenHuis

Ei | paprika | ui

16

Salade gerookte eend

Tomaat | sjalotten | wortel

16

BuitenHuis burger van Ruitenbeek

Rode ui | cornichons | truffelcrème | friet

BuitenHuis Beyond Meat burger

Rode ui | cornichons | truffelcrème | friet

BuitenHuis geiten burger de Nieuwe Riet

Rode ui | cornichons | truffelcrème | friet

17,5

2 gangen lunch menu

Keuze uit voor/hoofd of hoofd/dessert

25
Soep van het seizoen 9
Lunch special 22,5
2-gangen verrassings lunchmenu 28,5
3-gangen verrassings lunchmenu 33

Borrel

Bitterballen 8 stuks

Met fijne mosterd

9

Springrolls 8 stuks

Vegetarisch met curry crème

12
Brood met boter en lavazout 5

BuitenHuis plateau

Goed gevuld plateau om lekker te borrelen.

19,5

Kip krokant 8 stuks

Met gerookte paprika crème

9

Kaasplateau

5 kazen met garnituur en kletzenbrood

14
Knoflook olijven 5

Openingstijden

 

Woensdag 11:00 - 22:00 uur

Donderdag 11:00 - 22:00 uur

Vrijdag 11:00 - 24:00 uur

Zaterdag 11:00 - 24:00 uur

Zondag 11:00 - 22:00 uur

Keuken geopend tot 21:30 uur

Maandag - gesloten

Dinsdagavond - exclusief gereserveerd

Openingstijden met de kerstdagen

1e en 2e kerstdag geopend 

 

Wij zijn op 1e en 2e kerstdag geopend!

Ons terras is volledig rookvrij

Ons restaurant is rolstoelvriendelijk

Contact

Vragen? Speciale wensen? Neem gerust contact met ons op.