Menu

U kunt kiezen voor ons 3-gangen keuzemenu of bestellen van de à la carte kaart . Het 3-gangen keuzemenu kunt u uitbreiden naar een 4-,5- of 6-gangen verrassingsmenu.

———————————————————

Iedere maand stelt Chef Bart Buitenhuis een nieuw keuzemenu samen.

Ieder seizoen wisselt onze chef ook de à la carte kaart. zodat wij lokale seizoenproducten in onze gerechten kunnen gebruiken.

Allergenen, diëten en restricties vernemen wij graag bij uw reservering, zodat wij het menu hierop kunnen aanpassen.

Keuzemenu

Het keuzemenu is weer opnieuw samengesteld per 15 mei 2024. Het à la carte menu en dessertmenu zijn opnieuw samengesteld per januari 2024.  

Voorgerechten keuzemenu

Bavaroise asperge, gefrituurde asperge, geroosterde asperge met crème van gerookte olie

Wijnsuggestie: David Ermel Pinot Blanc | Elzas | Frankrijk

of

Gerookte rundermuis met piccalilly sorbet, pickles mosterdzaad, geroosterd zilverui, yoghurt crème en kwartelei

 Wijnsuggestie: Wild House Chenin Blanc | Coastal Region | Zuid-Afrika

Hoofdgerechten keuzemenu

Gebakken kabeljauw met wortelrisotto, mini paprika, gele bloemkool en tomaten antibiose

Wijnsuggestie: Smiling Donkey Douro Red, Douro, Portugal

of

Gebakken Hollandse eendenborst met aardappel-truffel taart, geroosterde bospeen, peultjes en sugarsnaps met sinaasappeljus 

Wijnsuggestie: Caselletti Primitivo di Manduria | Puglia | Italië

Desserts keuzemenu

Aardbeien “Romanoff” à la “BuitenHuis”

Wijnsuggestie: San Maurizo Brachetto| Piëmonte | Italië

of

4 soorten Hollandse kaas met bijpassende garnituren

Wijnsuggestie: Port Finest Reserve, Douro Portugal

Menu prijzen

3-gangen keuzemenu 44
3-gangen verrassingsmenu 44
4-gangen verrassingsmenu 53,5
5-gangen verrassingsmenu 63
6-gangen verrassingsmenu 70,5

Bijgerechten

Friet met truffelmayonaise 5

Wijnarrangement

Wijnarrangement per glas 7,5
Halve glazen wijnarrangement per glas 4
Alcoholvrij cocktailarrangement per glas 6

Menukaart

 

Voorgerechten à la carte

Ceviche van koolrabi, aardpeer, granaatappel en gebakken Syrische kaas

15

Rouleaux van makreel en groene olijf, geroosterde little gem, augurk, radijs en kaviaar van wortel

18

Gebraden en gerookt kalfsvlees, zoet zure witte kool, curry madras en structuren van appel

18

Tussengerechten

à la carte

Ravioli blauwe geitenkaas en gekarameliseerde ui, gepofte paprika en saus pastinaak

15

Wang van het Duroc varken, gepofte wortel, bosui en riso met truffel

16

Gebakken coquille met buikspek, bloemkool, hazelnoot en kerrieolie

17

 Hoofdgerechten à la carte

Gerookte asperge met bieten risotto, gepocheerd ei, gefrituurde ui en schuim van parmezaan

31

Gebakken heekfilet, cous cous, groene asperge, mini paprika en saus van granaatappel

33

Gebakken Leusdens geitenlam met mousseline van knoflook en rozemarijn, gepofte tomaatjes, romanesco en een bierjus

37

Gebakken ossenhaas met pommes dauphine, gegrilde kruidenzwam,  crème baba ganoush en jus zwarte knoflook

38

Bijgerechten

Friet met truffelmayo 5

Desserts

Gekonfijte ananas met marshmallow van banaan, tropisch fruit sorbet en chips ananas

 

12,5

Appel bavaroise, honingroomijs, kaneelschuim, gel wei, gelei red love appel en tuile

12,5

Parfait witte chocolade, gekonfijte rabarber, geroosterde aardbei, yoghurt schotsen en gel sinaasappel

 

12,5

Verrassingsdessert met 3 soorten ijs van IJshoeve Ruitenbeek

12,5
5 Hollandse kazen met garnituur 16,5

Lunchdeal van de week

  • Wrap kipfilet en appel
  • Smoothie aardbei banaan sinaasappel
  • Broodje gerookt rundvlees
  • Salade asperge en kwartelei
15

Gebak

Huisgemaakte appeltaart 5,5
Huisgemaakte brownie 5,75
Huisgemaakte cheesecake 5,5

Broodjes

Broodje zalm

13,5

Broodje boeren kaas van de Kopermolen

11

Broodje carpaccio

12,5

Uitsmijter

3 eieren met keuze uit ham-spek-kaas

11,5

Salades

(geserveerd met brood en boter)

Salade gerookte zalm

16

Salade gekonfijte kip

16

Salade Syrische kaas

16

Salade gerookt rundvlees

16

BuitenHuis burger van Ruitenbeek

BuitenHuis Beyond Meat burger

BuitenHuis geitenburger de Nieuwe Riet

17,5

2 gangen lunch menu

Keuze uit voor/hoofd of hoofd/dessert

30
Soep van het seizoen 9
Lunch special 25
2-gangen verrassings lunchmenu 30
3-gangen verrassings lunchmenu 38

Borrel

Bitterballen 8 stuks

Met fijne mosterd

11

Springrolls 8 stuks

Vegetarisch met curry crème

12
Brood met boter en lavazout 5

BuitenHuis plateau

Goed gevuld plateau om lekker te borrelen.

22

Kip krokant 8 stuks

Met gerookte paprika crème

11

Kaasplateau

5 kazen met garnituur en kletzenbrood

14
Knoflook olijven 5

Krokante garnalen bite 6 stuks

Met wakame

13

Openingstijden

Woensdag 11:00 - 22:00 uur

Donderdag 11:00 - 22:00 uur

Vrijdag 11:00 - 24:00 uur

Zaterdag 11:00 - 24:00 uur

Zondag 11:00 - 22:00 uur

Keuken geopend tot 21:30 uur

Maandag - gesloten

Dinsdagavond - exclusief gereserveerd

Ons terras is volledig rookvrij

Ons restaurant is rolstoelvriendelijk

Contact

Vragen? Speciale wensen? Neem gerust contact met ons op.